basic tunkolós
akkor én is megkezdem konyhablogger tevékenységemet,
következzen tehát a tunkolós cuccok királynője, a
guacamole
kell hozzá:
avokádó
(mindenképpen érett legyen, értsd puha, a legjobb, ha már kijefezetten plottyadt)
fokhagyma
sajtkrém (a macis a legjobb)
lime ésvagy citrom
só, bors
a kulcsszó a trutymózás.
félbevágjuk az avokádót, mag eldob, tartalom kikanalaz. villával/robotgéppel/kézzel/turmixgéppel összetrutymóz. hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a sajtkrémet, ráfacsarjuk a lime/citrom levét, sóz, borsoz, trutymóz.
a mennyiségek értelemszerűen opcionálisak, kinek miből mennyi jön be és elvileg a sajtkrém sem default, de így több lesz.
fel lehet még turbózni apróra vágott chilivel, friss korianderzölddel, paradicsommal (azt még nem próbáltam).
a tunkoláshoz a legjobb a bake rolls, vagy pirítós.
23 Comments:
na tyó, asszem itt is lehet letiltani az anonim kommentelőket.
12:03 PM
hat elkepeszto, pedig anonimek nem is, csak regisztraltak. mindig igy tesznek, minden finomsagra raugranak, ebbol is latszik, mennyivel ugyesebb szakacs vagy..>)
es amugy mar alig vartam, hogy megtudhassam a titkot, tenkja!!
2:54 PM
yeah - na ilyet kicsi konyhában is lehet gyártani :)
12:54 AM
megyek is gyorsan tescoba, csak tessek mondani, hogy kell kiejteni a nevet?
1:47 AM
EZ KURVA JO, tudjatok, milyen regota erdkel mar, h mi az a guacamole?
es milyen egyszeru! s bizonyara eppolyan nagyszeru! orult jo otlet am a receptblog, ha meg nem mondtam volna! koszi, sracok, a tobbi parasztallat neveben is, aki keptelen barmit is megkoszonni, az istenit, jaj, azt hiszem, kicsit elragadtattam magam, be a prozacot-xanaxot, szajba tolni be, ein-zwei, ein-zwei!
9:44 AM
most, h elmult a roham, 2 kerdest engedjenek meg:
-miert "csabhok"?
-alt. tyo foz otthon (ugyertem inkabb, mint co?)
-az utolso ugye a sacie, mondja, maga is nagy fozomester? ha szerenysege nem engedne, h erre a kerdesre direkt valaszt adjon, atfogalmazom: sokszor foz, kerem?
9:47 AM
jaj, ez 3 volt, beutott a xanax...
9:48 AM
kedves varsanyine!
1. aze mert nem jutott jobb a parom eszebe, de ha van otlet akkor kerem rukkoljek veke elol, nyitottak es toleransak vagyunk!
2. a salamon csaladban az alapfelallas az, hogy apa mosdik helyett sut, anya foz. de az utobbi idoben, amiota rajott az uram, hogy szuletett tehetseg a fozesnek is nekiesik. (pl. amiota itt vagyunk londonban van egy uj szabaly paros napokon o, paratlanokon en fozok, sutonk ebben a lakasban sajnos nincs hupp-hupp) en sutni csak nagyon ritkan, mivel azt kevesbe szeretek. amugy az improvizalas hive vagyok, mondhatnam free styler, azert relem en is iderittyentek nehany feledhetetlen alkotast.
kuldhetunk onnek meghivot? ezzel egyetemben felhivnem az osszes olvaso figyelmet, hogy mindenkit szeretettel varunk!
tisztelettel:
salamonne
10:16 AM
hát a kettes számú kérdésre úgy válaszolnék, hogy főzőmesternek tartom magam, de nem főzők túl gyakran, ill. mikor hogy. mostanában ritkán.
10:45 AM
sara, mint tudja, kiprobaltuk guablabla receptjet, igaz macisajt es lemon nelkul, kicsit angolositva. igy is remek lett, palacsintaba toltve. persze a magae nyomaba sem er!!!
11:42 AM
igenigen, kerek meghivot!! bar a maguk nyomaba sohasem erhetek, egy-ket szereny nagyasszonyi trukkomet megosztanam a kedves fozobaratokkal!
csok:i
12:10 PM
ez a guacamolés palacsinta nagyon jó ötlet!
9:52 AM
nekem is megvolt a guaca(most mar csak igy hivom)
sztem jo, csak
1.)tok nagy avokadodarabok maradtak benne, nem trutymoztam rendesen
2.)inkabb iszapszinu, semmint zold
de meg eszunk, meg kutatom p velemenyet (aszondja most, izlik), csak aztan tudom lezarni magamban s ezaltal kiertekelni a guaca-elmenyt
11:22 AM
na, a guaca akkor jo volt. ferjemnek is.
utana meg sutottem sutemenyt, mondhatni cookie-t, v brownie-t v atmenet a ketto kozott, sztem finom, kell?
3:07 AM
nana hogy kell, minden kell! amugy sikerult megnyernie krisztinat a koznek? mert hat bevallom az o tudomanya engem is amulatba ejtett!
csok
sne
12:54 PM
akkor hamarost folrakom. vicces kepet is rittyentettem hozza.
restellem, de k-at meg nem kerdeztem meg. a napokban meglesz, de holnap sztem nemigen leszek itthon. vigyazzanak magukra!
2:25 PM
ugy ertem, krisztat
2:26 PM
Nagyon profi a guacamole cucc, en csak siman paradicsbol, avocadobol vajbol fokhagymabol gyurom altalaban, de ez a kremsajt biztos feldobja, hmmmmm.
Elozohoz er commentet irni? En irtam.
7:08 AM
a guacamole állaga és színe nem befolyásolja az élvezetet, tehát érdemes csak az ízlelőbimbókra hagyatkozni! (egyébként ha sokáig áll levegőn, akkor is szok neki lenni egy kicsit undi színe.)
sné, az a brownie-cookie-féle cucc véletlenül nem olyan, aminek a széle ropogós, a belseje meg puha omlós? mer kishúgom ilyen recipére vadászik! (fro-ban evett hasonlót, és ő is szeretne sütni)
5:25 AM
a brownie-cookie receptet iszting emlegette! browniet en is tudok irni, tutit (a felso kep a blogon egy ilyen brownie-kozeli), klasszik cookie receptre meg en is regota vadaszom! bar lehet h csak a forma kerdese, es ha brownie tesztat kekszformara bontom...
azon kivul tudok felajanlani szinten bevalt repatorta megoldast (kep sajnos nem keszult)
s'ur
6:06 AM
minden jöhet emberek!!!
2:07 PM
draga sacibebi, barcsak a brownie-hoz barmi kozom lenne! max bepuszilom! tyoke a mar tobbek alltal kikialtott brownie-kiraly, amugy igy van szele ropog, belul tocsog, vanilia fagyival hmmmmmmmmmmmmm!
2:19 PM
có, hát a maga lelkének tyó felé emanáló rózsaszín sugaracskái nélkül a brownie sem lenne olyan finom!
1:59 AM
Post a Comment
<< Home