Miért is jó a 'spoonerizmus' avagy Nagymamáink kedvenc ételei, ha hagynák, hogy az unokák főzzenek.

Saturday

Kezdetnek nem rossz

Csokis maffin csokidarabokkal
(18-20 darab elkeszitesehez)

Hozzavalok:
40 dkg liszt
1 csomag sutopor
20 dkg cukor
15 dkg kakaopor
2 tojas
1 dl olivaolaj
3 dl joghurt/kefir
vanilincukor
1 dl csokikrem
csokidarabok

Elkeszites:
klasszik mindent bele, liszt, sutopor, cukor, kakao, azzal a kivetellel, hogy kb 10 dkg kakaoport keverek a szarazanyaghoz, a tobbit felre. Tojas, majd kis olaj meg joghurt, olyan szemmertek (ha ertik mire gondolok), geppel egybe (azzal a spiralos izevel, mer az birja), jo kis ragacsos cuccnak kell lennie. Ha nincs csokikrem otthon, en a maradek felretett k.porbol csinalok vajjal, jol besotetul tole, csokidarabok nagyreszt bele a masszaba, par meg disziteskent tetejere. Vajaz format vagy kis papirpohar, esetleg (en) mindketto. Kb 15-20 perc attol fugg milyen meleg a suto.

4 Comments:

Blogger althea said...

nyamm. nyammnyammm.

1:08 PM

 
Blogger Salamonz said...

huu, ugy latszik megtort a jeg... az elso latogato!
de
most jartam blogjan, nagyon elszomorodtam..
t

4:15 PM

 
Blogger althea said...

ohhh, hát nem kell elszomorodni, tessék inkább sokat nézegetni a muffin-fotókat, az sokkal vidámabb :)

12:58 PM

 
Blogger iszting said...

isteni, tyotyikam, isteni!

2:39 AM

 

Post a Comment

<< Home